lub poradnia@fundacjaart.pl

Mentor Polska

Firma Mentor została założona w 2001 roku. Główną ideą jaka przyświecała założycielom była produkcja urządzeń elektronicznych tj. pracowni językowych oraz systemów konferencyjnych.

NASZA MISJA

• Być dla naszych klientów partnerem i mentorem.
    • Kreować nowe trendy w multimediach dla edukacji.
    • Zdobyć zaufanie klientów przekładając procedury na relacje.

Pamiętamy o tym w każdych naszych działaniach dlatego jesteśmy postrzegani jako firma stabilna, odpowiedzialna i wspierająca, ciesząca się ogólnym szacunkiem.

Jesteśmy firmą odpowiedzialną społecznie, dbamy o pracowników i środowisko naturalne. Bliskie naszemu sercu są też problemy lokalnych społeczności. Od kilku lat wspieramy szczecińskie hospicjum wraz ze stowarzyszeniem Siatkarze dla Hospicjum organizujemy Mecz Gwiazd, z którego wpływy zasilają kasę hospicjum. Ostatnie dwa lata impreza przyciągnęła po 5tys osób na trybuny.

W tym roku pierwszy raz jesteśmy głównym sponsorem Biegu 5tka z Gwiazdami 😊

Nasze produkty:

language lab  Mentor PC PRO https://www.mentorpolska.pl/pracownie_jezykowe,mentor_pc_pro.php
    language lab PC2

conference system https://www.mentorpolska.pl/systemy_konferencyjne,deputy.php

Simultaneous Translation System https://www.mentorpolska.pl/systemy_tlumaczen_symultanicznych,audytor.php

System to teach translators

Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie.

Na stronie Uczelni czytamy: Jesteśmy uczelnią przyjazną studentom i wysoko przez nich ocenianą. Prowadzimy studia na poziomie inżynierskim (budownictwo, geodezja i kartografia, informatyka), licencjackim (ekonomia, turystyka i rekreacja, pedagogika, pielęgniarstwo, zdrowie publiczne), magisterskim (ekonomia, pedagogika). W swojej ofercie posiadamy także studia podyplomowe i kursy.
    Na każdym kierunku studiów oferujemy szeroki wybór atrakcyjnych specjalności. Jesteśmy szkołą nowoczesną i konkurencyjną. Atrakcyjny program kształcenia w UW MSC jest ciągle konfrontowany z praktyką gospodarczą. Ścisłe i dobre kontakty ze środowiskiem biznesowym, a także ciągłe dostosowywanie oferty do zmieniających się potrzeb pracodawców sprawiają, że Uczelnia kształci zgodnie z potrzebami rynku i ułatwia studentom start zawodowy. Jest to niewątpliwie jeden z najistotniejszych mierników wartości studiów w UW MSC.

Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą Uczelni: http://www.uczelniawarszawska.pl/index.php

Miasto Stołeczne Warszawa

Miasto Stołeczne Warszawa wspiera działania i inicjatywy Fundacji.

W ramach programów grantowych na zlecenie miasta realizowaliśmy niżej wymienione projekty:

1. Warszawo Lśnij
    2. Przemoc widziana oczami dziecka

1. Festiwal Rodziny
    2. A.R.T na nowo (wsparcie/ zmiana layout`u www)

1. Aktywne Miasto Rodzinne, które zainaugurowało II Festiwal Rodziny

1. „Młodzi ART-yści”
    2. Aktywne Miasto Rodzinne, które zainaugurowało III Festiwal Rodziny
    3. A.R.T. w przebudowie (rozbudowa stron internetowych)

Fundusz Inicjatyw Obywatelskich

Szkoła Praktycznych Umiejętności Społecznych www.spus.edu.pl powstała dzięki finansowaniu z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich w 2013 roku.

Wiedza i umiejętności, które nabyli Uczestnicy w ramach szkoleń ułatwiają pełnienie ról liderów wolontariatu pracowniczego w swoich firmach i organizacjach. Wspólny udział w szkoleniach przedstawicieli dwóch sektorów pozwolił także nawiązać porozumienie o współpracy między sektorowej. W projekcie uczestniczyło 16 osób:  8 przedstawicieli firm i urzędów oraz 8 przedstawicieli organizacji pozarządowych.

Zapisz

Urząd Pracy m.st.Warszawy

Fundacja A.R.T. w 2016 roku realizuje projekt „”Aktywni zawodowo-poszukiwani na rynku pracy”. Projekt jest finansowany przez Urząd Pracy m.st. Warszawy.

Projekt ma służyć rozwinięciu umiejętności psychospołecznych, budowaniu prawidłowych interakcji z otoczeniem, powrotowi do aktywności społecznej i zawodowej jego uczestników.

Cel projektu realizowany będzie poprzez realizację :

1. Wzrost umiejętności i kompetencji społecznych uczestników.
    2. Zwiększenie kompetencji życiowych.
    3. Wzrost umiejętności rozwiązywania problemów interpersonalnych.
    4. Wzrost umiejętności pokonywania własnych barier i ograniczeń.
    5. Poprawa kondycji psychicznej.
    6. Nabycie/podniesienie kompetencji miękkich w zakresie świadomego kształtowania kariery zawodowej.
    7. Nabycie/podniesienie umiejętności poruszania się po rynku pracy.
    8. Zwiększenie poziomu własnej motywacji do podjęcia zatrudnienia.
    9. Wzrost umiejętności efektywnego poszukiwania pracy.
    10. Wzrost umiejętności formułowania/tworzenia dokumentów aplikacyjnych .

Projekt finansowany przez Urząd Pracy m.st. Warszawy

jotpeg-up

Zapisz

Fundacja Legii

Fundacja Legii w swojej obecnej formie działa oficjalnie od września 2015 roku, współpracując ze świetlicami środowiskowymi i socjoterapeutycznymi, stowarzyszeniami czy placówkami wsparcia dziennego w Warszawie. Oprócz tego realizuje własne projekty i inicjatywy zgodnie ze swoją misją: wyrównywaniem życiowych szans rodzinom z różnych środowisk, aktywizację fizyczną i społeczną poprzez sport oraz wspieraniem osób niepełnosprawnych. Wśród jej działań warto wymienić akcję  #WszyscyDoWioseł2015, wieloetapową, interdyscyplinarną  Zimę z Legią i Mikołajki jako część pomocy dla młodzieży ze wspomnianych świetlic środowiskowych czy organizowane we współpracy z Fundacją Świat na Tak, edukacyjne Korki z Legią. Fundacja Legii zawsze #GotowaDoPomocy!

FL rownanie

Małopolskie.Tv – MTV24.TV

Ogólnopolska telewizja – dzięki nam zobaczysz więcej. Tam gdzie Krynica, tam gdzie Kraków.

Polecamy ciekawe artykuły , stałe rubryki min „Smacznego” , „listy przebojów” , konkursy z nagrodami , organizacja imprez muzycznych „Muzyczne Lato” i „Muzyczna Zima”

Centrum Medyczne Fundamenti

Centrum Medyczne Fundamenti to placówka nastawiona na jakość realizowanych świadczeń medycznych.

To pierwsze w okolicy miejsce, gdzie o zdrowie mogą zadbać zarówno dzieci jak i starsi.

Centrum Medyczne Fundamenti w swojej ofercie gwarantuje dostęp do lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej oraz do specjalistów.

W Centrum Medycznym Fundamenti znajdziesz lekarzy z doświadczeniem, ludzi dla których Twoje zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze.

Komitet Ochrony Praw Dziecka

Komitet Ochrony Praw Dziecka jest organizacją pozarządową, nie przynoszącą zysków. Działalność Komitetu jest apolityczna i ma charakter służby społecznej, chroniącej dziecko przed krzywdą i naruszaniem jego podstawowych praw i interesów.

Misją KOPD jest ochrona praw i interesów dziecka. Głównym celem KOPD jest pomoc dziecku krzywdzonemu i jego rodzinie. Oferta KOPD adresowana jest do rodzin i w szerokim zakresie do dzieci – ofiar przemocy emocjonalnej, fizycznej i seksualnej oraz zaniedbań i niewłaściwej opieki. Dla realizacji ochrony dziecka, jego praw i interesów

Mały Inżynier

Mały Inżynier od lat zachęca dzieci do nauki poprzez zabawę. Budowanie robotów, eksperymentowanie, programowanie gier czy budowanie prostego robota z silniczka i szczoteczki do zębów to tylko kilka przykładów atrakcji, za pomocą których pomagamy najmłodszym rozwinąć drzemiącą w nich ciekawość świata i nutkę odkrywcy. Zajęcia Małego Inżyniera prowadzimy praktycznie w całym kraju.

Fundamenti

Grupa Fundamenti jest firmą ekspercką opartą na polskim kapitale i doświadczeniu współpracujących z nią ludzi. Wyróżnia nas etyczne działanie i indywidualne podejście do Klienta, co owocuje długoterminową współpracą i doskonałymi relacjami biznesowymi. Zawsze stawiamy na efektywność i wysoką jakość usług, czym przyczyniamy się do podniesienia rezultatów biznesowych naszych Klientów.

Fundacja Miejsce Kreatywne

Skupia się na tworzeniu oraz promowaniu ciekawych inicjatyw, podejmowanych w różnych obszarach życia społeczno-gospodarczego, pobudzających kreatywność. Tworzy projekty łączące wiele podmiotów we wspólnych działaniach, ucząc współtworzenia oraz postaw obywatelskich poprzez doświadczanie pracy zespołowej.

W projektach wykorzystujemy kompetencje i umiejętności zespołu w zakresie organizacji imprez, kreacji, promocji, komunikacji oraz produkcji materiałów audio-wizualnych mających na celu budowanie pozytywnych wzorców.

Pozytywna Dyscyplina

Pozytywna Dyscyplina jest klasyczną, rozwijaną od ponad 30 lat metodą wychowawczą – wywodzi się z psychologii Alfreda Adlera i jest jednocześnie bardzo skuteczna jak i oparta na miłości i szacunku do dziecka.

Pomaga rodzicom zrozumieć swoje dzieci i wspierać ich naturalny potencjał wychowując na mądrych, pewnych siebie, odpowiedzialnych i wrażliwych dorosłych i jednocześnie SKUTECZNIE radzić sobie z codziennymi trudnościami (wychodzenie, ubieranie, sprzątanie).

Manager na Obcasach

Portal Manager na obcasach został utworzony we współpracy z biznesowym środowiskiem kobiecym.
    Ma ona na celu integrować Kobiety Sukcesu poprzez spotkania tematyczne, networking oraz inicjatywy społeczne.

Stowarzyszenie Mężczyźni Przeciw Przemocy

Cele naszego Stowarzyszenia

• działalność edukacyjno-oświatowa, kulturalna, charytatywna na rzecz równouprawnienia, poszanowania praw i godności człowieka, a w szczególności przeciwdziałania przemocy wobec kobiet oraz dyskryminacji ze względu na płeć

• prowadzenie profilaktyki, wspieranie rozwiązań prawnych, badawczych, edukacyjnych i organizacyjnych zmierzających do zapobiegania patologiom w życiu rodzinnym i społecznym

• szeroko rozumiana pomoc społeczna, inicjatywy na rzecz dobroczynności, ochrony zdrowia, rehabilitacji społecznej i zawodowej prowadzących do przeciwdziałania wykluczeniu społecznemu osób doświadczających przemocy oraz readaptacji społecznej i edukacyjno-korekcyjnej osób stosujących zachowania przemocowe

Mama na Obcasach

Portal Mama na obcasach został utworzony jako miejsce babskiej inspiracji – po prostu.

Modelarnia Kompetencji

MODELARNIA KOMPETENCJI jest firmą ekspercką, która bazuje na wiedzy i doświadczeniu zawodowym konkretnych osób w rzeczywistych projektach doradczych i szkoleniowych.
    Wizją i celem naszej działalności jest adekwatność produktów w odpowiedzi na potrzeby Klienta, czyli przyglądamy się kulturze organizacyjnej Klienta, słuchamy, badamy i tworzymy mapę obszarów budowania rozwiązań dając realne narzędzia pracy.

Best Practice

Jesteśmy firmą ekspercką, która chce się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem poprzez działalność marketingową, pr-ową edukacyjną i doradczą w zakresie efektywnego zarządzania personelem oraz kształtowania i wzmacniania kultury organizacyjnej oraz wizerunku firmy