Jak pomóc w realizacji działań dla naszych Podopiecznych?

Wybierz kwotę, by wesprzeć Podopiecznych Fundacji

Czy wiesz, że Twoje 75 zł, 50 zł, 25 zł wspiera Podopiecznych.

Fundacja A.R.T.

Ul. Tużycka 8 lok. 6

03-683 Warszawa

Fundacja A.R.T od 2008 roku koncentruje swoje działania na profilaktyce przemocy i przeciwdziałaniu wykluczeniu w funkcjonowaniu społecznym i rodzinnym poprzez działania edukacyjne, poradnictwo specjalistyczne, integrację wewnątrz i międzypokoleniową oraz rozwój zainteresowań, kompetencji i postaw prozdrowotnych dzieci, młodzieży, rodzin, seniorów.

Nie dokonalibyśmy tego bez zaangażowania naszych Partnerów, Sponsorów, Darczyńców  i Wolontariuszy. Dołączcie do Nas!

Nr rachunku bankowego: BNP Paribas 09 1600 1462 1830 3607 4000 0001

W tytule napisz: „Darowizna na Podopiecznych”. Taki tytuł jest jednym z elementów umożliwiających odliczenie darowizny od podatku.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Zgodnie z par. 9 Statutu Fundacji A.R.T., dochody Fundacji pochodzą w szczególności z:

1. darowizn, spadków, zapisów;
    2. dotacji i subwencji oraz grantów;
    3. dochodów z majątku Fundacji;
    4. dochodów z działalności gospodarczej prowadzonej przez Fundację.

Szczególnie ważnym źródłem finansowania Fundacji A.R.T. są darowizny.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Jak możesz pomóc? Możliwości jest wiele.

1. Przekaż darowiznę na rachunek bankowy

Wesprzyj nas, wpłacając dowolną kwotę na realizację działań edukacyjnych, pomocowych i integrujących pokolenia.

Darowiznę możesz wpłacać elektronicznie lub tradycyjnie na nasz numer konta.

!!! Darowiznę można odliczyć od podatku. W tytule napisz: „darowizna na cele statutowe pożytku publicznego”. Taki tytuł jest jednym z elementów umożliwiających odliczenie darowizny od podatku.

Nr rachunku bankowego  BNP PARIBAS 09 1600 1462 1830 3607 4000 0001

1. Przekaż 1% podatku

Wpisz w PIT nasz numer KRS 0000318649

Przekazując nam 1% podatku wspierasz nasze wszystkie projekty oraz działania. Szczególnie działania adresowane do młodych ludzi (11-15 lat), aktywizujące ich do stania się odpowiedzialnymi Kapitanami Własnego Życia. Dzięki Waszemu wsparciu towarzyszyć będziemy młodym ludziom w rozwoju ich kompetencji osobistych i prozdrowotnych postaw oraz unikaniu zagrożeń, w tym związanych z używkami, przemoc.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1. Zrób z nami CSR

Jednorazowy event, a może kompleksowe i długoterminowe partnerstwo? Każde wspólne działanie będzie przygotowane z uwzględnieniem korzyści dla wszystkich stron: Podopiecznych, Firmy i Fundacji.

Możemy również przygotować wspólnie innowacyjny, edukacyjny, społeczny projekt, prozdrowotną akcję, event profilaktyczny, które połączą pracowników, Twoja organizację i naszą Fundację.

Razem mamy szansę zrealizować kreatywne przedsięwzięcie i wspólnie zaangażować innych w edukację, rozwój, pomoc dzieciom, młodzieży, rodzinom i seniorom!

Zapraszamy do rozmowy i działania: e-mail: projekty@fundacjaart.pl; tel: 696 083 871

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Zostań Partnerem/Sponsorem naszych projektów.

Sponsorując jeden z naszych projektów wspierasz nas w niesieniu pomocy osobom, rodzinom doświadczającym różnego rodzaju trudności: opiekuńczych, wychowawczych, w funkcjonowaniu społecznym i osobistym, zagrożonych przemocą, uzależnieniem, wykluczeniem.

Pomagasz w realizacji programów profilaktycznych, rozwoju kompetencji społecznych i osobistych oraz zainteresowań dzieci i młodzieży, ich rodziców i seniorów.

Form wsparcia jest wiele: darowizna, sponsoring, stałe wsparcie finansowe, wolontariat pracowniczy, Twój pomysł 😊.

Szczególnie potrzebują wsparcia Twojej firmy/organizacji :

• Festiwal rodziny
    • Odyseja Młodych
    • Rodzinna Klubokawiarnia Praska,
    • Seniorzy wiele warci,
    • Miasteczko Mikołaja
    • Pociąg do profilaktyki

Szczegóły dotyczące naszych projektów w zakładce:

5. Pomóż w rozwoju miejsca dla Rodzin i Seniorów

Fundacja A.R.T. prowadzi Rodzinną Klubokawiarnię Praską. Prowadzone w niej bezpłatne zajęcia edukacyjne, ruchowe, rozwijające pasje i zainteresowania tych, którym nie jest w życiu wymagają  różnorodnych produktów.

Klubokawiarnia to również miejsce domowej i serdecznej atmosfery, miejsce spotkań przy kawie i herbacie, zabaw dzieci, miejsce integracji społeczności lokalnej, cen na każdą kieszeń od 2 do 8 złotych.

Jakie produkty/usługi są nam najbardziej potrzebne?

• Artykuły biurowe, plastyczne i papiernicze,
    • Środki czystości,
    • Kawa i herbata,
    • Słodycze,
    • Usługa sprzątania.

Otwarci jesteśmy na inne propozycje.

Jeżeli Twoja firma chciałaby przekazać nam wsparcie w takiej formie, skontaktuj się z nami: e-mail: projekty@fundacjaart.pl ; tel: 696 083 871

6. Kup u nas szkolenie lub event szyty na miarę.

Fundacja A.R.T. jest właścicielem marki Grupa Fundamenti www.fundamenti.pl

W Grupie Fundamenti dzielimy się wieloletnią wiedzą, doświadczeniem biznesowym i szkoleniowym. Nasz zespół ekspertów łączy szerokie i różnorodne doświadczenia w tworzeniu i realizacji wszelkich projektów, działań i aktywności wspierających rozwój i integrację zespołów pracowników w organizacji. Prowadzimy szkolenia i coachingi, proponujemy skuteczne rozwiązania wspierające rozwój kompetencji menedżerskich. W ramach naszej działalności oferujemy:

• szkolenia zamknięte
    • coaching
    • seminaria
    • konferencje
    • spotkania wyjazdowe/outdoory
    • spotkania inspirujące

7.Możesz zostać naszym Stażystą lub Wolontariuszem.

Twoja energia, pomysły, zaangażowanie będą dla naszych Podopiecznych wartościową pomocą. Warsztaty i spotkania z seniorami, animacje dla dzieci gdy ich rodzice korzystają ze wsparcia specjalistów, pomysły na aktywności dla młodzieży, pomoc przy organizacji naszych wydarzeń dla całych rodzin – każda para rak jest na wagę złota!

Chcesz nas wspomóc w ten sposób? Zadzwoń lub napisz: e-mail: projekty@fundacjaart.pl; tel: 696 083 871

8. Payroll

Payroll to rodzaj dobrowolnej składki pracowniczej. Polega na comiesięcznym przekazywaniu określonej kwoty wynagrodzenia na rzecz wybranej organizacji. Często jest to dziesiętna końcówka wynagrodzenia pracownika. W każdej chwili można zmienić wysokość wsparcia lub zrezygnować z jego udzielania.

Payroll to sposób na bezpośrednie zaangażowanie pracowników Twojej firmy w działania na rzecz Podopiecznych naszej Fundacji.  Systematyczność wpłat pozwala na zaplanowanie długofalowej pomocy specjalistycznej lub cyklicznych działań edukacyjnych.

Jeżeli Twoja firma chciałaby przekazać nam wsparcie w takiej formie, skontaktuj się z nami: e-mail: projekty@fundacjaart.pl; tel: 696 083 871

9. Testament/polisa na życie

Twój Testament – Twoja ostatnia wola ma siłę zmieniać świat w przyszłości. Pozostaw po sobie cenny ślad. Ofiaruj potrzebującym cząstkę siebie i pomóż nam być pośrednikami dobra – pamiętaj o Fundacji A.R.T. w swoim testamencie.

Sporządzenie testamentu to prosta czynność. Możesz go napisać odręcznie lub z pomocą notariusza. Jeśli wybierasz pierwszą opcję, pamiętaj o tym, że cały testament musi być spisany odręcznie, podpisany i opatrzony datą.

W testamencie możesz:

• Przekazać Fundacji A.R.T. konkretną rzecz lub dowolną kwotę pieniężną zobowiązując swoich spadkobierców do przekazania nam wskazanego przez Ciebie składnika majątku.
      • Powołać Fundację A.R.T. do spadku wspólnie z innymi osobami, którym chcesz przekazać swój majątek.
      • Ustanowić Fundację A.R.T. swoim jedynym spadkobiercą.
      • Możesz wesprzeć także nasze działania i uposażyć Fundację A.R.T. w polisie na życie. Wystarczy podać pełną nazwę fundacji, adres, numer NIP i REGON.

A jeżeli przyszedł Ci do głowy inny pomysł,

powiedz nam o tym, z pewnością go rozważymy.

Chcesz się dowiedzieć więcej

zadzwoń do nas: 601 39 22 44 lub napisz pomoc@fundacjaart.pl