Katarzyna Bocheńska-Włostowska- Przewodnicząca Rady Naukowej, Członkini Rady Fundacji

Z wykształcenia: mgr filologii polskiej, dr nauk humanistycznych w obszarze nauk pedagogicznych (od maja 2001). Ukończyła studia z zarządzania oświatą oraz podyplomowe dwukierunkowe studia z coachingu i zarządzania kryzysem. Nauczyciel dyplomowany, metodyk, członek Zespołu Dydaktyki Ogólnej pod opieką KNP PAN, recenzent MEN, recenzent PITWIN, wykładowca akademicki.

Opracowała autorskie projekty programów studiów dziennych i zaocznych dla specjalności pedagogika społeczna z komunikacją interpersonalną. Opracowała i wdrożyła projekt studiów agent medialny- jedyne takie w Polsce-WSUS Poznań. Autorka programu edukacyjnego Otwarta Akademia Umiejętności akredytowanego przez uczelnie i wydawnictwa. Twórczyni Centrum Dziennikarskiego WSUS i jego red. naczelna oraz założycielka Centrum Nowych Mediów i Nauczania na Odległość.

W latach 1987-1993 pracowała jako dziennikarz radiowy i telewizyjny. Autorka kilkudziesięciu publikacji (zwartych i w postaci artykułów) dotyczących komunikacji i dydaktyki. Specjalizuje się w komunikacji społecznej w różnych aspektach, e-learningu, komunikacji z udziałem mediów, dydaktyce. Tworzy programy szkoleniowe, materiały dydaktyczne, między innymi multimedialne. Za swoją pracę dydaktyczną i jasność przekazu wielokrotnie doceniania przez studentów i pracodawców.